This site is powered by DHE.
Copyright 2009: Freek Bosveld
. Op dit werk is een Creative Commons Licentie van toepassing.
De naam Lanfermeijer


De familie Lanfermeijer komt oorspronkelijk uit Duitsland. En woonde in een boerderij vlakbij Holte. De boerderij stond dicht bij " Der Holter Landwehr" een dubbele verdedigingsdijk ter verdediging van het achter gelegen gebied tegen alle mogelijke vijandelijke aanvallen van buiten af en diende ook als afscheiding van buurtschappen. De boerderij was naar deze Landwehr genoemd en mogelijk woonde daar iemand die daar iets mee te maken had b.v. toezicht of onderhoud en werd Meier genoemd. Zo ontstond de naam Landwehrmeier verbasterd in Lanvermeier wat de oorspronkelijke naam werd, iedereen die op die plaats ging wonen nam de naam van de boerderij aan.
Zo ook de grootvader van Johan Herman welke Cristian Henrich Wincker heette geb.1709. Hij trouwde in 1747 met Anna Gerdrut Lanvermeier geb.1717 die op de boerderij woonde dus werd zijn naam ook Lanvermeier ook in verband met de erfenis. Dus eigenlijk heten de Lanfermeijers dus Wincker als de vadersnaam in gebruik zou zijn gebleven.
Omdat Johan Herman niet zo'n meester was in het schrijven en een lanfer bij begrafenissen door dames voor het gezicht werd gedragen en lanver een onbekend woord was werd de naam in Nederland als Lanfermeijer geschreven.
Veel meer informatie hierover vind u
hier.
Stamboom weergave keuzes
Nieuwsgierig geworden? Hierna volgen drie manieren om de Lanfermeijer stamboom te bekijken. De meest uitgebreide (FleXiTree) toont de stamboom op vele verschillende manieren grafisch en tekstueel met foto's en afbeeldingen. Maar is alleen te bekijken wanneer de Microsoft Internet Explorer als browser wordt gebruikt. (U ziet bij gebruik van een andere browser de tekst: "Niet beschikbaar." op de afbeelding van de stamboom hieronder.) De tweede (Genealogica Grafica) bied een grafisch overzicht en een beknopte tekstweergave. De laatste, het tekstrapport bied een uitgebreide tekststuele stamboom met foto's en afbeeldingen.
Gecombineerd
Tekstrapport
Grafisch rapport
Die Lanvermeier Statte.
De familie Lanfermeijer in de Verenigde Staten van Amerika.
De herkomst van de familie en de naam Lanfermeijer.
De familie Lanfermeijer en Genealogie.
Creative Commons License